Bennys Blog

– om alt, der bevæger sig indenfor moderne femkamp

Om Benny

Benny Elmann-LarsenJeg hedder Benny Elmann-Larsen, er formand for Danmark Moderne Femkampforbund og var landsholdsfemkæmper fra 1975 til 1983 – med 4 danske mesterskaber i den periode. Jeg blev fanget af moderne femkamp ved olympiaden i 1972 i Munchen, mens jeg var på sergentskole i Sønderborg, og var i gang med en begyndende karriere som militær femkæmper.

Jeg er cand.scient. i human fysiologi og idræt fra Københavns Universitet og har over årene specialiseret i kredsløbs-, muskel- og arbejdsfysiologi, selvom mit speciale fokuserede på menneskets balance- og koordinationsfunktioner i forbindelse med forskellige indlæringssituationer.

Jeg har været ansat ved European Space Agency, ESA, siden 1985 og har i over 25 år arbejdet med og forsket i menneskets fysiologi og præstationsevne i forskellige omgivelser, og speceit med astronauter – både på jorden og mens de befinder sig i vægtløs tilstand i Spacelab på NASAs spaceshuttle, den russiske rumstation MIR i 1990’erne eller den nuværende internationale rumstation, ISS. I disse sammenhænge har jeg fungeret som Mission Scientist.

Men i denne blog vil jeg gerne bruge min viden og erfaring i forbindelse med moderne femkamps mange aspekter. En af de vanskelige ting i femkamp er at få trænet de rigtige mængder i de forskellige discipliner, fordi man ikke har ubegrænset tid. Det er derfor af stor vigtighed at man ‘træner smart’ så man ikke spilder tiden, men lige så vigtigt bliver det at træne så man undgår skader på grund af den betragtelige belastning af kroppen, mange timer hver uge.

Derudover forsøger jeg at hjælpe her og der med gode råd, uanset om man bare gerne vil ‘lege med’ eller man er top-ambitiøs elitefemkæmper.

Vi kan alle profitere af at vide lidt mere om, hvad der rør sig andre steder end lige der hvor vi selv er, og det er hensigten på den måde at bringe os lidt tættere sammen – som en større femkamp-familie.